A versenysport befejezése után edzői végzettséget szereztem úszásból és háromtusából.

Később a Testnevelési Főiskolán középfokú Sportszervezői Diplomát kaptam.


1984-ig Székesfehérváron oktattam az úszást óvódásoknak az Árpád Fürdőben.


1984-1988-ig Veszprémben dolgoztam a Báthory Általános Iskolában, mint úszóedző.

Délelőtti órákban Balatonfűzfőn tartottam a kötelező iskolai úszásórákat az 5-6. osztályos tanulóknak.

Délután a veszprémi úszóegyesületben a kisversenyzők edzését vezettem.


1988-1992-ig Budapesten a BVSC-ben dolgoztam. Feladatom a versenysport utánpótlásához az úszásoktatás szervezése és az ott zajló oktatások, kisversenyzők felügyelete, edzése.


1994-ben alakítottunk egy Diáksport Egyesületet, székhelye a Csömöri úti tanuszoda volt. Itt a Zuglói iskolák 1. és 2. osztályosait tanítottuk az úszás alapjaira.

Megszerveztük a zuglói óvodások részére az úszásoktatást. Délelőtti órákban a csoportokkal kapcsolatos tennivalókat irányítottam, az esti órákban tartott foglalkozásokon oktattam.


1995-2001 újra a BVSC-ben dolgoztam, és technikai vezetőként megszerveztem a versenysporthoz szükséges utánpótlás csoportokat. Feladatom ugyan az volt, mint az előző időszakban.

Edzéseket vezettem a kisversenyzőknek. Csoportomba olyan úszók nevelkedtek, akik a mai napig eredményes, az élvonalba tartozó versenyzők.

Ebben az időszakban indítottuk el BVSC Kupa Nemzetközi Utánpótlás Úszóverseny sorozatunkat, ami a résztvevők számát tekintve nemzetközileg is nagyon sikeres lett.

A versenysport számára a legmaradandóbb eredményünk az, hogy Magyarországon mi dolgoztuk ki és vezettük be az úszóversenyek számítógéppel történő levezetését a fent említett versenyeken.

Az általunk felépített edzői gárdánkból –akik ott tanulták meg a szakmát, és ott szerezték meg a munkájukhoz szükséges edzői, szakedzői diplomát – szinte mindenki külföldön dolgozik vezetőedzőként, edzőként.


2001-2009-ig az Országos Fordító és Fordítást Hitelesítő Irodában dolgoztam.

Ez idő alatt mellékállásban óvodásokat oktattam.


2011 júliusától vagyok a Váci Vizmű Úszószakosztálynál, ahol a versenysport utánpótlásának kinevelése a feladatom.

Tószegi Andorné

Márti néni